28 Aralık 2012 Cuma

Zayıflama Hapı Kullanmadan Zayıflama

Zayıflamak kişilerin iradelerinin gücü ile bağlantılı bir eylemdir. Yemek yemek adeta süreklilik isteyen bir bağışıklığa dönüşmekte ve diyete başlamak da bir o kadar zorlaşmaktadır. Yarın başlayacağım, haftanın ilk günü başlayacağım gibi bahaneler zayıflama isteğinizi köreltebilir.
Odaklanmak ve iradenin önüne geçmek kişiyi pozitif düşünceler ile besleyebilir. Her şeyden önce kendinize bir hedef belirlemeli ve o hedefe ulaşacağınıza inanmalısınız. Sıklıkla kendinize olumlu telkinlerde bulunarak beyninizin zayıflama sürecine hazır olması için programlayın.
Düzenli beslenmeye özen gösterin. Az porsiyonlar halinde sık öğünler ile besin tüketmeniz faydalı olacaktır. Bol miktarda taze meyve ve sebze yemeniz açlığınızı bastırabilecek ve zayıflamanıza yardımcı olabilecek yan besinlerdir. Yine bol miktarda su içmek vücuttaki toksinlerin dışarıya atılmasına yardımcı olacaktır.

Spor zayıflamanın başlıca etkenlerinden bir tanesidir. Zayıflamanın büyük oranda spor yapmak ile ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Ertelemelerden vazgeçmeli ve spor yapmayı aksatmamalısınız. Düşük ritimler ile başlayarak ve sürekli artırarak yapılan bir sporun zayıflamanıza oldukça fazla katkısı olduğunu kendiniz deki değişiklikleri fark ettiğiniz de görebilirsiniz. Zayıflamak isteyen kişilerin kolay yoldan zayıflama vaatlerinde bulunan bazı haplardan uzak durması gerektiğini belirtmeliyiz. Zayıflama hapları kullanmadan zayıflamanın mümkün olabildiği birçok kesim tarafından kabul edilmiş bir gerçektir.

14 Aralık 2012 Cuma

Hangi Besinler Yağ Yaktırır ?

İnce ve sağlıklı bir vücut her zaman istenir. Her gün değişik değişik gıdalar tüketiyoruz. Ancak bilgilerimizi arttırarak yediğimiz içtiğimiz besinlerden faydalanıp formumuzu koruyabiliriz. Belli besinler hem vücudumuzdaki yağları yakıyor hem de hücrelerimizi daha sağlıklı hale getiriyor.
Su!
Yağlarımızdan kurtulmak için ilk bahsedeceğimiz şey yiyecek değil sadece su… Su olmadan diğer tüm besinlerin sindirilmesi, yağların yakılması gerçekleşemezdi. Suyun içinde oksijen ve hidrojen vardır. Kan yoluyla vücudun farklı bölgelerine oksijen taşınır, hidrojen de enerjiyi parçalamak için yardımcı olur. Ayrıca vücuda gerekli olan temel vitamin, mineral ve elementlerin taşınması için enerji sağlar. Oksijen kanı pürüzsüz hale getirir ve yağ atıklarının ortadan kaldırılmasını sağlar.
Süt, peynir, yoğurt… Bu üçlü kemikleri güçlendirir, kasların kasılmasında etkin olur, dolayısıyla kas kasılmaları da yağ yakımına yardımcı olur.
Pektin içeren besinlerin tüketilmesi de yağ yakımını sağlar. Narenciye, elma kabuğu ve pancar pektin içerir.
Tahıllar
Tahıllar lifli yapıları sayesinde vücudu istenmeyen yağ ve kolesterolden uzak tutar.
Kuruyemiş ve Baklagiller
Kuruyemiş fazla kalorili olmasına karşın metabolizma hızını arttırarak yağ yakılmasını da kolaylaştırır. Kuruyemişler protein kaynağıdır. Baklagiller de kuruyemişler gibi protein kaynağıdır. İstenmeyen yağları yakmak için kaslarınızı proteinle inşa etmeniz gerekir. Tofu, soya fasulyesi, barbunya, nohut, fasulye, fıstık, fındık, ceviz, badem ve kaju iyi örneklerdir.