14 Aralık 2012 Cuma

Hangi Besinler Yağ Yaktırır ?

İnce ve sağlıklı bir vücut her zaman istenir. Her gün değişik değişik gıdalar tüketiyoruz. Ancak bilgilerimizi arttırarak yediğimiz içtiğimiz besinlerden faydalanıp formumuzu koruyabiliriz. Belli besinler hem vücudumuzdaki yağları yakıyor hem de hücrelerimizi daha sağlıklı hale getiriyor.
Su!
Yağlarımızdan kurtulmak için ilk bahsedeceğimiz şey yiyecek değil sadece su… Su olmadan diğer tüm besinlerin sindirilmesi, yağların yakılması gerçekleşemezdi. Suyun içinde oksijen ve hidrojen vardır. Kan yoluyla vücudun farklı bölgelerine oksijen taşınır, hidrojen de enerjiyi parçalamak için yardımcı olur. Ayrıca vücuda gerekli olan temel vitamin, mineral ve elementlerin taşınması için enerji sağlar. Oksijen kanı pürüzsüz hale getirir ve yağ atıklarının ortadan kaldırılmasını sağlar.
Süt, peynir, yoğurt… Bu üçlü kemikleri güçlendirir, kasların kasılmasında etkin olur, dolayısıyla kas kasılmaları da yağ yakımına yardımcı olur.
Pektin içeren besinlerin tüketilmesi de yağ yakımını sağlar. Narenciye, elma kabuğu ve pancar pektin içerir.
Tahıllar
Tahıllar lifli yapıları sayesinde vücudu istenmeyen yağ ve kolesterolden uzak tutar.
Kuruyemiş ve Baklagiller
Kuruyemiş fazla kalorili olmasına karşın metabolizma hızını arttırarak yağ yakılmasını da kolaylaştırır. Kuruyemişler protein kaynağıdır. Baklagiller de kuruyemişler gibi protein kaynağıdır. İstenmeyen yağları yakmak için kaslarınızı proteinle inşa etmeniz gerekir. Tofu, soya fasulyesi, barbunya, nohut, fasulye, fıstık, fındık, ceviz, badem ve kaju iyi örneklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder