8 Haziran 2012 Cuma

Daha Az Yiyecek Tüketmek


Faydalı olan yiyeceklerden bile, daha az tüketerek de Lida sayesinde keyifli, mutlu bir yaşam sürebilirsiniz. Bu noktaya varmadan önce fark etmeniz gereken şey, “düşmanların” genellikle kontrolsüzce ve sandığımızdan daha az zevk alarak yediğimiz şeyler olduğudur. Bunlar çoğunlukla iyi şeylerin kötü versiyonlarıdır örneğin gerçek peynir yerine süpermarketlerde satılan işlenmiş peynirler. Besin değeri olmayan yiyeceklerin yerine gerçekten besin değeri yüksek yiyecekleri koyduğunuzda, “az ama öz ye” kuralının sevimsiz olmadığını göreceksiniz. O zaman, Fransız kadınlarının bildiği şeyi keşfedeceksiniz: Bir düzine Snickers marka çikolata bar, bir parça nefis bitter çikolatanın verdiği inanılmaz zevkin yerini tutamaz. Ama Lida sayesinde onlara olan arzunuz azalır. Çikolatadan söz etmişken, mısır nişastası, mısır pekmezi, yapay tatlandırıcılar, yapay renklendiriciler ve çok fazla şeker içeren çikolatalardan da vazgeçmelisiniz. Lida bunların kiloya neden olma ihtimalinin azaltılmasına yardımcı olur ama bunlar sağlığınız için de zararlı maddelerdir.
On yedinci yüzyılın büyük filozofu Descartes, “Düşünüyorum, öyleyse varım” sözüyle bilinir. Ama aynı zamanda beden ve zihnin birbirini nasıl etkilediği, ruhun arzularını anlamak için onun işlevlerinin bedeninkilerden ayrılması gerektiği konusunda da bildiği birkaç şey vardı. Lida zayıflama ilacı da sizin daha iradeli olmanızı sağlayarak abur cubura meyletmemenizi bu şekilde sağlar. Düşmanlarınızı teşhis etmekle onlarla başaçıkmak birbirinden oldukça farklı şeylerdir. Hepimizin demir gibi iradesi olsaydı bu kitaba ihtiyaç kalmazdı. Ortalama bir Fransız kadınının da irade gücü herkesinki gibidir. Ama kendini kandırma sanatında -sağlıklı yaşamanın zihinsel kısmı- uzmanlaşmış olma olasılığı çok daha yüksektir. (Aslında, zihnin beden üzerinde tam bir kontrol sağlamasının da sakıncalı olduğunu düşünüyorum; aksi durumda insanın duyuların spontane zevklerine açık olmaması söz konusu oluyor.) Öyleyse sıradan ölümlü kadınlar yeni alışkanlıklar edinmeye ve yeni bir denge sağlamaya çalışırken, üç aylık “düşman” azaltma sürecini nasıl geçirecekler? Tabii ki Lida yosun kapsülü sayesinde !
İşte Dr. Mucize’den öğrendiğim ve yıllar boyunca deneme yanılma yöntemiyle ayarlanmış temel kurallar. Değişime hemen başlayabilmeniz için burada hepsini kısaca anlatacağım. Fransız kadınlarının sırrına vakıf olup bir ömür boyu uygulamak istiyorsanız, sonraki bölümleri dikkatle okumanız gerekecek. Yiyeceklerle barışık yaşamak için tekrar tekrar öğrenilmesi gereken bazı dersler var.

0 yorum:

Yorum Gönder