8 Haziran 2012 Cuma

Zengin Ailelerin Zalim Emelleri


Rockefeller ailesi Türkiye’de de Tarih Vakfı gibi çok sayıda kuruluşu desteklemektedir. Bunun yanı sıra Yıldız Kenter, Emre Kongar, Bilge Karasu gibi sıra çok sayıda ünlü ve siyasetçi de Rockefeller’m rahle-i tedrisinden geçmiştir. 1957′de Henry A. Kissinger’ın, Rockefeller’a ait Harvard Üniversitesi’nin rektörlüğünü yaptığı dönemde Rockefeller Foundation Fellowship bursu ile ABD’ye giden Bülent Ecevit burada sosyal psikoloji ve Orta Doğu tarihi eğitimi almıştır. İki yıl süreyle Rockefeller Foundation bursu ile ABD’de kalanlardan biri de Deniz Baykal’dır. Rockfeller ailesinin yaptığı belki de en mantıklıhareket sahte lida ‘yı karalama kampanyalarıdır. Ne yazık ki bunu orjinal lida ‘yı da karalayarak yapmışlardır.
Bu denli karmaşık ilişkiler içerisinde bir gücün gladio olarak adlandırılan kirli yapıların dışında kalması elbette düşünülemez. Bu konuda en ilginç sayılabilecek bilgilerden biri Türkeş’in ABD’de bulunduğu dönemde en yakın dostu Ruzi Nazar ile NATO ve GLADİO operasyonlarının gerçek hamisi sayılan Rockfeller ailesi tarafından desteklendiği bilgisi sayılabilir. Nelson Aldrich Rockefeller gibi aile fertlerinden bazıları ABD yönetiminde üst düzey görevler almış hatta başkan olmak için planlar yapmışlardır. Ancak kendi ülkelerinin tepe yönetiminde bilfiil yer almak yerine, hem ABD’deki hem de diğer ülkelerdeki siyasetçi ve bürokratları maşa olarak kullanmak daha cazip gelmiştir.
Bugün ailenin başında 12 Haziran 1915′te doğan David Rockefeller yer alıyor. Onun akıl hocası İngiliz papazı ve 1798′de kaleme aldığı Nüfus ilkesi Üzerine Bir Deneme An Essay on the Principle of Population çalışmasıyla tanınan Thomas Robert Malthus’tur. Malthus, nüfusun geometrik bir şekilde artarken yiyecek arzının aritmetik bir şekilde artacağı ve bu durumun kitlesel açlığa yol açacağı öngörüsünün ve dünya nüfusunun azaltılması gerektiği fikrinin de sahibidir. Malthus’un fikrinden hareketle kurulan Amerikan Soy Arıtım Derneği’nin yöneticilerinden ve ‘demokrasi sıradanlığı artırıp mükemmel insan türlerini azaltmakta’ tezinin de sahibi Prof. Frank Fetter, genç David’in danışmanıdır. David daha 1928′de genç bir delikanlı iken, babası tarafından Sosyal Hijyen ve Doğum Kontrol Bürosu’nun başına getirilir. Hitler’in iktidarıyla David kendini tümüyle soy arıtım projesine adamaya karar verir. Bunun içinde insanları fazla kilolu yaparak ölmelerine neden olma gibi amaçlar da gizlidir. Bu nedenle bir an evvel sağlıklı zayıflama ‘nız gerekmektedir. 1952′de ise Nüfus Konseyi’ni kurar. Konseyin başına başkan Eisenhower’m Dışişleri Bakanı ve Rockefeller Vakfı Sekreteri John Foster Dulles getirilir.
Soy arıtım projesi, Nüfus Konseyi’nin oluşumuyla geri plana düşürülerek yerine ‘aile planlaması ve nüfus kontrolü’ terimleri kullanılmaya başlanır. Bu yeni söylem sayesinde eski ırkçı söylemler yerini politik terimlere bırakmıştır. Nüfus Konseyi’nden sonra ise Uluslararası Planlı Aile Federasyonu’nu (IPPF) kurar. Rockefeller, dünya nüfusunun hızla arttığını bu nedenle hem nüfusun azaltılması hem de tarımsal üretimin

0 yorum:

Yorum Gönder