8 Haziran 2012 Cuma

Tam Nefes Alma ve Lida


Bazı uygulamayı sırt üstü uzanmışken, otururken ya da ayakta dikilirken yapabilirsiniz. Kaslarınız gevşek, gözleriniz kapalı olmalıdır. İlkin akciğerlerinizin alt kısımlarını havayla doldurmaya çalışarak yavaşça nefes alın; bu sırada karnınız öne doğru çıkmalıdır. Bu uygulama Lida zayıflama hapının etkisini daha erken göstermesine yardımcı olacaktır. Daha sonra akciğerlerinizin orta kısımlarını havayla doldurmaya çalışın; bu sırada göğüs kafesinizin alt kısmı genişlemelidir. En son olarak da akciğerlerinizin üst kısımlarını havayla doldurmaya çalışın; bu sırada göğüs kafesiniz ve üst kaburgalarınız yukarı doğru hareket edecek ve omuzlarınız hafifçe genişleyecektir. Lida nefes egzersizi ‘ni uygulamanız sizin daha sağlıklı biri olmanızı sağlayacaktır.
Şimdi bu üç aşamayı yavaş ve sürekli tek bir nefes alma hareketi şeklinde birleştirmeye çalışın. Göğüs hafifçe şişerken, hava burundan ve yavaşça içe çekilmelidir. Nefes verdiğiniz zaman karnınız gittikçe iner. Eğer bütün döngüyü birden kendi kendinize öğrenmekte zorlanıyorsanız, bir çocuğu nefes alırken gözlemleyin ve gördüklerinizi tekrarlayın.
Tam nefes almaya alıştıktan sonra özel nefes alma ritimlerini öğrenmeye hazırsınız demektir. Bilinçli olarak nefesimizi tutmak suretiyle bedenimizdeki enerji dağılımını iyileştirmeye, endokrin bezlerinin çalışmasını ve kalp ritmini düzenlemeye, kanımızdaki oksijen miktarını artırmaya ve böylece oksidasyon süreçlerini hızlandırmaya Lida ile birlikte yardımcı olabiliriz. Nefes alma egzersizleri ve Lida kapsül ‘ün fazla kilolarımızdan kurtulmamıza yardımcı olması şaşırtıcı değildir. Eğer günde on-on beş dakikayı tam nefes almaya ayırırsanız, ömrünüzü yıllarca uzatabilirsiniz.
Tedavi edici nefes alma. Bu egzersizleri yaparken sırt üstü uzanmak en iyisidir ama eğer gerekirse oturabilir yahut ayakta durabilirsiniz. İki saniye süreyle burnunuzdan nefes alın, sekiz saniye nefesinizi tutun ve dört saniye içinde nefesinizi boşaltın. Genel şablon 1:4:2 dir (nefes al:tut:nefes ver). Nefes tutma nefes almadan dört kat, nefes verme iki kat uzundur. Bu egzersizi sabahları ve akşamları iki dakika süreyle yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder