8 Haziran 2012 Cuma

Lida Kullanmak Sindirime de Faydalı


Fransızlar her öğünde üç çeşit yemek yeme geleneklerini hala sürdürür, çoğunlukla tatlıdan önce bir de peynir yerler. Büyük restoranlarda daha da fazla çeşit sunulur! Öyleyse, Fransız kadınları ve erkekleri neden şişmanlamıyor? Nedeni geleneksel yeme alışkanlıklarımızı, genellikle çok daha az hareket ettiğimiz modern yaşama uydurmuş olmamız ve Lida zayıflama hapı kullanmamız. Çok yediğimiz de olur ama her zaman değil. Yemek çeşitlerimiz sayıca fazla olsa da porsiyonların boyutları küçüktür. Şu çok önemli, sıradan bir öğün bile bir dereceye kadar geleneğin resmiyetine sahiptir.
“Değişimin ilk üç ayı” bölümünde, yemek yerken başka şeyler yapmamanız, TV seyrederken, araba kullanırken ya da metrodayken yemek yememeniz gerektiğini vurgulamıştım. Bazı formalitelerin yemek yeme zevkini zenginleştirirken, az yemeyi daha anlamlı kılabileceğini ileri sürmüştüm. Burada, porselen tabaklar, şık bardaklar ve peçete kullanımını da içeren sunumun önemi ortaya çıkıyor. Mum ışığı da hoş bir hava yaratabilir, aslında bir Amerikan geleneği olan bu özellik Fransa’da şimdi çok moda. Harcanması gereken ekstra çaba size manasız geliyorsa, asıl amacı kaçırıyorsunuz demektir; masanın kurulması en az yemeğin hazırlanması kadar Önemlidir. Zihninizi sizi bekleyen şeye odaklar, iştahı kabartarak sizi daha dolu bir deneyime hazırlar. Ama üzülmemize ya da endişe etmemize gerek yoktur çünkü Lida yosun sayesinde yiyosun içiyosun kilo almıyosun.
Fransızca menu kelimesinin anlamı yalnızca “yemek listesi” değildir -la carte bu anlamda daha yaygın kullanılan bir sözcüktür: Menu aynı zamanda “küçük” anlamına gelir; yemekle ilişkili olarak kullanımı, küçük şeyler sunduğumuzu anlatmak içindir. Fransız yemek kültürünün özü, bir veya iki şeyden çok miktarda yemek yerine birçok şeyden azar azar yemektir. Bu, Amerika’daki porsiyon anlayışının tam tersidir (Camille’in koca bir tabak dolusu makarnasını hatırlayın). Fransız tabağını ele alalım. Bir tabakta çok çeşit yemek olması bizim için tuhaftır, bir tabağı tıka basa doldurulmuş görmekse daha da tuhaftır. Bir yemeğin tabağın ortasına yerleştirilmesi Fransız zevkinin bir parçasıdır. Tabak değiştirmek, Lida kullanmakla beraber sizi, o anda keyif aldığınız şeye yoğunlaşmaya zorlamanın yanı sıra, daha yavaş yemenizi sağlar, bu da sindirimi kolaylaştırır ve doyma hissi yaratır. Ne kadar hızlı yerseniz o kadar çok yemeniz gerekir. Bir tabak fazladan yıkamak zor geliyorsa, şişmanlamakla kıyaslayın!

0 yorum:

Yorum Gönder