8 Haziran 2012 Cuma

Herkese Göre Diyet Yalanları


Casablanca’da Müfettiş Renault’nun, Nazi subayını öldüren Humphrey Bogart’ı serbest bırakırken söylediği bu meşhur söz “Olağan şüphelileri ortadan kaldırın”, değişime ilk adım için en uygun komut.
Günlüğünüze bir göz atalım. Son üç haftanızda size tuhaf gelen bir şey var mı? Belki yoktur. Dr. Mucize’nin objektif bakışı olmasa, ben de kendi “düşmanlarımı”, dengesiz bir şekilde tükettiğim o yiyecekleri hemen fark edemeyebilirdim. En büyük sorunum ekmek, hamur işleri ve çikolataydı. Sık rastlanan kötü alışkanlıklar. Belki de bunlar sizin için kötü alışkanlıklar halinde değildir; bunları kararında ya da son derece az tüketiyor olabilirsiniz. Öğle yemeğinde bir dilim ekmek, akşam yemeğinden sonra küçük bir dilim turta yemek gibi. Sizin düşmanlarınız çok farklı şeyler olabilir. Ama sizin düşmanınız olan her şey emin olun ki bizim de düşmanımız. Bu amaçla sizlere Zayıflama hapı lida ‘yı sunuyoruz.
Günlüğünüzü inceleyin ve size göre aşırı görünen şeyin ne olduğunu bulun. Kendinize, “Ne olmadan da ya da neyi çok daha az tüketerek de yaşayabilirim?” sorusunu sorarak işe başlayabilirsiniz, günün sonunu getirebilmenizi sağlayan tek şey iş çıkışı içtiğiniz iki kadeh kokteyl mi? Bir kadehe indirmeye ya da üç günde bir ara vermeye ne dersiniz? Garson daha yemeğinizi getirmeden masadaki tüm ekmeği bitiriyor musunuz? Yemekle birlikte tadını çıkartarak yediğiniz bir dilim ekmeği de en az bunun kadar keyifli bulabilir ya da yemeğinizin getirilmesini bekleyebilirsiniz. Tabağımzdaki patates kızartmalarının hepsini yer misiniz? Yerseniz bolca sibutramin alıyorsunuz demektir.
Demek istediğimi anlıyor musunuz? Bunlar radikal değişiklikler değil. Ama küçük şeyler eklendikçe önemli bir fark yaratıyor. Şimdi her sene yüzde 0,5 oranında kasın eriyip kas ağrıların da başlamayacak. Elbette senin de yaşın ilerleyecek ama metabolizman yavaşlamayacak. Kilo almayacaksın. Belin, sırtın, boynun ve eklemlerinde ağrı ve kireçlenme olmayacak. Sen hareketsiz ve monoton hayatına devam et. Hem sağlıksız beslen, hem de bakkala bile arabanla git. Yorulma, 1 kat için asansöre bin. Hayatına bildiğin gibi devam et. Lida ilacı falan da kullanma. Hızlı yaşa, genç öl. En azından cesedin yakışıklı olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder