8 Haziran 2012 Cuma

Kilo Almak Vermekten Daha Zor


Arkadaşımın kilo almasını sağlayabilmek için denemediğimiz yol kalmamıştı ancak yine de umduğumuzu bulamamıştık. Arkadaşım kilo alma hayalinden yavaş yavaş vazgeçmeye başlamıştı. Artık ne olursa umursamıyordu. Bir gün kardeşinin getirdiği bir gazete kupürü dikkatimizi çekmişti.
Amerika’daki bir adamın yazmış olduğu Havluyla Vücut Geliştirme adlı kitapta; yazarın askere gittiğinde 38 kilo olduğu ve askerdeki bir komutanının onu -kendisiyle askerliği boyunca ilgilenip vücut geliştirme yaptırarak-askerliğinin sonunda 80 kiloya çıkardığı anlatılıyordu. Yazar kendisinin geliştirdiği bir teknik sayesinde havluyla da vücut geliştirilebileceğini ve günde sadece 90 saniye zaman ayırarak hem kilo alınabileceğini hem de vücut geliştirilebileceğini anlatmış. Kitap, pahalı olmasına rağmen hemen alındı. Bir süre bu kitapla çalışmalar yapıldı. Değişen bir şey olmadı ama bu kitap yeni bir ufuk açmıştı. Eğer 38 kilo olan biri body building çalışarak 42 kilo alabiliyorsa arkadaşım da alabildi. Bu belki de bugüne kadar düşünülen en doğru şeydi. Moda’da bir spor merkezine yazıldılar. Hocaları o zamanların en iyisi kabul edilen Ahmet Katır’dı. Düzgün bir antrenman programı ve beslenmeyle 1 yılın sonunda 49 kilodan 65 kiloya çıktıklarını ben biliyorum.
Neticede inandığınız kadar başarılı oluyorsunuz. Azimle çalışmak lazım. O zamanlardan gelen tecrübelerimle ve aldığım eğitimlerle yüzlerce zayıf insanı şişmanlatmayı başardım. Olumlu sonuç alamadığım kişiler de oldu ama onlar istikrarlı devam etmemişlerdi.
Gördüğünüz gibi sadece kilo vermek isteyen insanlar yok. Arkadaşım gibiler kilo almaya çalışıyorlar ve onların işi daha zor çünkü onların kilo almasını sağlayacak Lida yosun kapsülü gibi etkli bir çözüm yolları yok. Lida sayesinde zayıflayabilenler bu açıdan çok şanslılar. Lida kullanmayıp saatlerini boş yere spor salonlarında harcayanlar için dua ediyorum. Belki rüyalarında zayıflayabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder